torek, april 21, 2009

PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Tako kot nekateri prvomajske praznike povezujejo s kresovanjem, Rožnikom, prvim žarom na vrtu, mene ti prazniki spominjajo na razstave. Pa ne samo na razstave, na enkratne trenutke, rezultate, o katerih marsikdo lahko samo sanja.
Spominjam se prvomajske razstave v Umagu pred več kot 15 leti. Razstavljali smo novofundlanca Noka. Bil je pravi lepotec, zmagal med novofundlanci in si tako prislužil BOB, a to je bilo šele začetek. V defileju sta bila z Nino zmagovalka tekmovanja Otrok in pes, bil je najlepši v II. FCI skupini in na koncu osvojil III. mesto razstave.
Predlani smo šli za prvomajske praznike na razstavo v Zadar. Tokrat z kar tremi evrazijci. Z Blacky smo zaključili mednarodni šampionat v lepoti.
Na lanske prvomajske praznike pa nas spominjajo razstave v Črni gori. Prijavili smo Brino in Blacky kar po internetu in moram priznati da tako hitre potrditve prijave v vsej svoji rastavljalski karieri še nisem dobila. Ni minila niti ura, ko sem dobila že informacijo da sta obe psičke prijavljene.Tako imamo doma dve črnogorski šampionki v lepoti, kar sta osvojili, ko sta kar dva dni zapored zmagali v svoji skupini.
Tudi letos nas je mikalo, da odpotujemo za prvomajske praznike v Črno goro in Makedonijo na razstave, vendar smo imeli planirano leglo. Takrat ko imamo leglo se čisto posvetimo leglu, takrat morajo razstave počakati.
Mogoče drugo leto, ali pa naslednje, vem pa da bom prvomajske praznike vedno povezovala z lepimi trenutki, ki sem jih takrat preživela na razstavah. Živel 1. maj.